Bing Arama Motoru Casus Bir Yazılım Olabilir Mi?

admin

Updated on:

Bing Arama Motoru Casus Bir Yazılım Olabilir Mi?

BING

Microsoft Bing (eski adıyla Bing), Microsoft’un sahip olduğu ve işlettiği bir web arama motorudur. Hizmetin kökenleri Microsoft’un önceki arama motorlarına dayanıyor: MSN Search, Windows Live Search. Bing; web, video, görüntü ve harita arama ürünleri dahil olmak üzere çeşitli arama hizmetleri sağlar. ASP.NET kullanılarak geliştirilmiştir.

Casus Yazılım Seviyesi: ÇOK YÜKSEK

Bing, bilgilerinizi toplayan ve reklam-verenlere satan bir başka casus yazılım arama motorudur. Bing kullanmamanız şiddetle tavsiye edilir.

Bir noktada Bing’in bir gizlilik politikası vardı fakat Microsoft artık bunu barındırmıyor gibi görünüyor. Bu nedenle bu makalede Bing’in hangi bilgileri topladığını anlamamıza yardımcı olmak için Microsoft Gizlilik Bildirimine bakacaktır. Google ve Apple’ın gizlilik politikalarına benzer şekilde Microsoft gizlilik bildirimi tüm casus yazılım platformunu gölgede bırakır ve tek bir programın ne tür bilgileri toplayabileceğini çok ayrıntılı olarak anlamanıza yardımcı olmaz. (bu politika daha spesifik olmasına rağmen)

Bing, arama geçmişinizi yedekler

Microsoft Gizlilik Bildiriminden:

“Microsoft, sizinle etkileşimlerimiz aracılığıyla ve aşağıda açıklanan çeşitli amaçlarla ürünlerimiz aracılığıyla sizden veri toplar. […] Bu verilerin bir kısmını, örneğin […] bir arama sorgusu gönderdiğinizde olduğu gibi doğrudan Bing’e sağlarsınız.”

Daha sonra bu bildirimin Etkileşimler -> Cihaz ve kullanım verileri bölümünde, Microsoft’un “Göz Atma Geçmişi. Ziyaret ettiğiniz web sayfalarıyla ilgili veriler” ve “Resimler, Görüntüler ve ilgili bilgiler” nizi topladığı bir kez daha açıklanmıştır. Resim meta verileri gibi.

Microsoft bu bilgileri sınırsız bir süre sakladığını iddia ediyor ancak sonunda bu bilgileri tamamlanması ardından 18 ay süren bir süreçte anonimleştireceğini iddia ediyor.

Microsoft, belirli bir veri türü için belirli bir saklama süresi benimsedi ve duyurdu mu?:“Bing arama sorguları için, 6 ay sonra IP adresinin tamamını, tanımlama bilgisi kimliklerini ve diğer oturumlar arası oturumları kaldırarak depolanan sorguları 18 ayın sonunda kimliksizleştiriyoruz. “

Bing, reklamlarınızın profilini çıkarmak için arama geçmişinizi kullanır

Microsoft Gizlilik Bildiriminden:

“Microsoft, Microsoft.com, MSN ve Bing gibi Microsoft web mülklerinde gördüğünüz reklamlardan bazılarını seçmek ve sunmak için topladığımız verileri kullanabilir.”

Dolayısıyla, arama geçmişiniz “topladığımız verilerin” bir parçası olduğu için, doğal sonuç, arama sorgularınızın reklam için profilinizi oluşturmak için kullanılıyor olmasıdır. Ve elbette bu durum ise aşağıdaki bölümde onaylanmıştır:

“Gördüğünüz reklamlar, ilgi alanlarınız ve favorileriniz, konumunuz, işlemleriniz, ürünlerimizi nasıl kullandığınız, arama sorgularınız veya görüntülediğiniz içerik gibi sizinle ilgili işlediğimiz verilere göre seçilebilir. Örneğin, eğer MSN’de otomobillerle ilgili içeriği görüntülerseniz, otomobillerle ilgili reklamlar gösterebiliriz; Bing’de “Seattle’daki pizzacıları” ararsanız, Seattle’daki restoranlar için arama sonuçlarınızda reklamlar görebilirsiniz. “

Bing, arama geçmişinizi diğer casus yazılım platformlarına satar

Microsoft Gizlilik Bildiriminden:

“Topladığımız verileri Oath, AppNexus veya Facebook gibi üçüncü taraflarla paylaşabiliriz (aşağıya bakın). Böylece ürünlerimizde, ürünlerinde veya bu ortaklar tarafından hizmet verilen diğer site ve uygulamalarda gördüğünüz reklamlar daha alakalı ve sizin için değerli duruma gelmiş olur.”

Kaynak;

 

http://web.archive.org/web/20180528165116/https://privacy.microsoft.com/en-us/privacystatement

Yorum yapın